atom/ico/search
MENU 37D02AA3-0720-4E75-AED1-51AEE680D3D0 Created with sketchtool.
ZAMKNIJ 375D118D-84FF-48D0-BD30-194B2F6BE727 Created with sketchtool.

Wybierz segment rynku

Zmiany w kierunku zrównoważonego rozwoju zawsze będą się opłacać – Jakub Emanuel Malec

Zmiany w kierunku zrównoważonego rozwoju zawsze będą się opłacać – Jakub Emanuel Malec

Jakub Emanuel Malec Czy polska gastronomia jest eko? Czy nasz konsument wybiera jakość, czy wielkość porcji? Jakie korzyści wynikają z…

Wegańska Wielkanoc w Twojej restauracji. Przepisy na tofu po grecku oraz babkę bez jajek i masła

Wegańska Wielkanoc w Twojej restauracji. Przepisy na tofu po grecku oraz babkę bez jajek i masła

Wielkanoc to czas, który zazwyczaj chcemy spędzić w gronie najbliższych, i w towarzystwie… pysznego jedzenia! W tym roku zaproponuj swoim…

Newstalgia – trend, w którym smaki dzieciństwa zyskują nową jakość 

Newstalgia – trend, w którym smaki dzieciństwa zyskują nową jakość 

Kiedy świat gastronomii wciąż ewoluuje, a na rynku pojawia się coraz większa oferta jedzeniowa, Goście pragną wracać do dobrze znanych…

Targi EuroGastro 2024. Dlaczego warto wziąć w nich udział?  

Targi EuroGastro 2024. Dlaczego warto wziąć w nich udział?  

Stefano Guidi, shutterstock Serdecznie zapraszamy Was na największe i najbardziej prestiżowe wydarzenie w Polsce dedykowane branży HoReCa – EuroGastro 2024.

KPO: KRAJOWY PLAN ODBUDOWY – WYJAŚNIENIE I CELE. ILE PIENIĘDZY DLA POLSKI?

KPO: KRAJOWY PLAN ODBUDOWY – WYJAŚNIENIE I CELE. ILE PIENIĘDZY DLA POLSKI?

Marcin Zarębski z Beatą i Jackiem Kujawą, właścicielami firmy Klimatex Wszyscy pamiętamy pandemię koronawirusa, która zmieniła naszą codzienność na zawsze.

Ekologiczne metody przechowywania produktów. Jak to robić?

Ekologiczne metody przechowywania produktów. Jak to robić?

Unikanie marnotrawstwa żywności, optymalizacja kosztów oraz wprowadzenie zrównoważonych praktyk do codziennej pracy kuchni to cele, które branża gastronomiczna powinna postawić…

Igrzyska w gotowaniu, czyli Olimpiada Kulinarna IKA w Stuttgarcie 2024 

Igrzyska w gotowaniu, czyli Olimpiada Kulinarna IKA w Stuttgarcie 2024 

Olimpiada Kulinarna IKA w Stuttgarcie to wyjątkowe i prestiżowe wydarzenie w świecie gastronomii. Nie jest to zwykły konkurs, lecz prawdziwe…

Rewolucyjne zmiany dla branży gastronomicznej w 2024 roku 

Rewolucyjne zmiany dla branży gastronomicznej w 2024 roku 

Rok 2024 przynosi istotne transformacje dla sektora gastronomicznego, obejmując restauracje, bary oraz inne punkty oferujące usługi żywieniowe.  Oto podsumowanie kluczowych…

Jak pogodzić rolę szefa kuchni i lidera zespołu? Poznaj tajniki zarządzania personelem w gastronomii 

Jak pogodzić rolę szefa kuchni i lidera zespołu? Poznaj tajniki zarządzania personelem w gastronomii 

Kuchnia powinna być nie tyle miejscem przygotowywania posiłków, ile swego rodzaju atelier, gdzie każdy członek zespołu jest artystą, a każde…

Wyszukaj

Facebook

Newsletter

SMAŻYMY.COM – portal gastronomiczny dla profesjonalistów

Smażymy.com to portal gastronomiczny dla profesjonalistów – szefów kuchni, kucharzy i restauratorów, tworzony przez specjalistów i ekspertów z branży. Tu wszystko kręci się wokół tłuszczów! Skupiamy się na nich, ponieważ w dużej mierze to właśnie one determinują jakość i smak dań, mają również wpływ na bardziej ekonomiczne aspekty – food cost; a także efektywność pracy w każdej profesjonalnej kuchni.

Portal gastronomiczny z misją

Naszą misją jest szerzenie wiedzy, dlatego nasz portal to nie tylko aktualności gastronomiczne, ale interaktywna i stale rozwijająca się encyklopedia dla profesjonalistów. Chcemy wspierać kucharzy w pracy, dostarczając informacje i systematyzując ich wiedzę oraz proponując przydatne triki i techniki dotyczące smażenia i tłuszczów.

Z jakich działów składa się portal gastronomiczny SMAŻYMY.COM?

Smazmy.com funkcjonuje od 2017 roku. Znajdziemy w nim kategorie i cykle publikacji skierowane do kucharzy i restauratorów poszukujących wiedzy i inspiracji. Wśród nich m.in:

  • Aktualności – bieżące informacje, porady prawne dla gastronomii, zapowiedzi i relacje z wydarzeń.
  • Przepisy – klasyczne receptury, a także nowoczesne autorskie inspiracje. Dowiesz się tu m.in. jak usmażyć ryby i owoce morza, a także poznasz najlepsze sposoby na mięso. Przepisy Cie nie zawiodą, bo powstają przy współpracy z doświadczonymi i cenionymi szefami kuchni. Sprawdź też pomysły na smażone warzywa, owoce, produkty wegańskie, a także desery! Poznaj smażenie – cukiernictwo bez tajemnic!
  • Wywiady – interesujące rozmowy z cenionymi osobowościami świata gastronomii: wywiady kulinarne kulinarne z szefami kuchni, restauratorami, managerami.
  • Trendy – przegląd najnowszych polskich i światowych trendów oraz inspiracji
  • Jak usmażyć – cykl artykułów, infografik oraz filmów realizowany z wybitnymi szefami kuchni, m.in. Jarkiem Walczykiem, prezesem Fundacji Klubu Szefów Kuchni, Iwoną Niemczewską, szefem kuchni i właścicielem restauracji „Z drugiej strony lustra” czy Kubą Steuermarkiem, kucharzem o międzynarodowym doświadczeniu, propagatorem idei comfort food! Dział Jak usmażyć dostarcza kucharzom kompleksowej i konkretnej wiedzy o smażeniu wszystkich kategorii produktów: od warzyw, ryb, mięs przez zioła, produkty wegetariańskie, cukiernicze czy owoce.
  • Porcja wiedzy – czyli wiedza o tłuszczach w pigułce. Wszystko to, co chcesz wiedzieć o technikach smażenia, rodzajach smażenia i definicjach kulinarnych w jednym miejscu!
  • Produkty – znajdziesz tu najlepsze tłuszcze, frytury, oleje, oleje premium dla gastronomii od Kruszwicy.
  • Filmy – filmy kulinarne realizowane przy współpracy z doświadczonymi kucharzami, dzięki którym dowiesz się, jak smażyć lepiej i efektywniej. Dodatkowo znajdziesz tam relacje z najważniejszych wydarzeń branżowych oraz wywiady kulinarne z cenionymi osobowościami.

Śledź nasz portal gastronomiczny i bądź zawsze na bieżąco!

Nie masz konta? Zarejestruj się
Skontaktuj się z naszym przedstawicielem i sprawdź najnowszą ofertę!

Skontaktuj się z naszym przedstawicielem i sprawdź najnowszą ofertę!

Kontakty dla kucharzy:

Telesales HoReCa 22 463 96 44

Region Północny:
Tomasz Gołębiowski 602 796 729

Region Centralny:
Mirosław Balcerzak 606 802 966

Region Południowy:
Natalia Domurat 692 459 048

Kontakty dla cukierników:

Telesales cukiernictwo 699 821 714

Zwiń